Algemene voorwaarden


Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle fotografie door Marleen Schrijver, Marleen Schrijver fotografie. Bij het boeken van een fotoshoot of een complete reportage gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Deze kunt u hieronder na lezen. 

 

Foto's

U kiest Marleen Schrijver fotografie als fotografe, zij is vrij haar artistieke kennis en inzicht in de fotoreportage toe te passen. Tip: bekijk dus vooraf haar portfolio. 

 

Het is niet mogelijk onbewerkte bestanden te bestellen of te ontvangen. Het bewerken is onderdeel van de stijl fotografie van de fotografe.

 

Uit iedere fotoreportage wordt een selectie gemaakt van de foto's. Marleen Schrijver fotografie zal een selectie maken van de naar haar inzicht beste foto's, zodat de stijl van de fotografe vastligt in de fotoreportage. U kunt geen beroep doen op foto's die volgens Marleen Schrijver fotografie niet geschikt zijn om te tonen.

 

Foto's worden verzonden via WeTransfer (per mail). M.u.v. bruidsreportages deze worden afgeleverd op USB-stick. Mocht u uw fotoreportage ook op USB-stick willen ontvangen, kan dit tegen een meer prijs. Verzenden per post is op eigen risico, Marleen Schrijver fotografie is niet verantwoordelijk voor post die niet aankomt. U kunt er ook voor kiezen om de USB-stick op te halen overleg hier wel eerst over.

 

Betalingen en levering

Foto's worden afgeleverd op de daarvoor afgesproken manier en binnen het daarvoor afgesproken tijdsbestek. Mits de volledige betaling binnen is. Mocht de (gehele) betaling niet binnen zijn kan u alleen de foto's te zien krijgen door dit aan te vragen. U krijgt de fotobestanden dan verkleind met de tekst niet betaald erdoor heen. Dit is puur om het werk van Marleen Schrijver fotografie te beschermen. Zodra de betaling voldaan is, krijgt u, uw foto's toegestuurd. 

Mocht er onverwacht iets gebeuren waardoor de levering vertraging oploopt kan Marleen Schrijver fotografie hier niet aansprakelijk voor worden gesteld. Uiteraard zal zei u dit wel z.s.m. doorgeven.

 

Cadeaubonnen.

U kunt een cadeaubon kopen vanaf €15,- of een door u te bepalen bedrag. De cadeaubon kan niet retour worden genomen en niet worden ingewisseld voor geld. De bon is precies een jaar geldig vanaf de datum van uitgifte en alleen te besteden bij Marleen Schrijver fotografie. Hierna zijn de bonnen niet meer geldig en verliezen deze hun waarde. Het is u eigen verantwoordelijkheid om binnen de tijd een afspraak te plannen.

 

Locaties

Voor alle fotografie op locatie is men zelf verantwoordelijk voor het kiezen van een definitieve locatie voor de fotoshoot. Uiteraard denkt Marleen Schrijver graag met u mee. Let er op om een alternatief te zoeken bij slecht weer.

Indien een bepaalde locatie gewenst is voor een fotoreportage is de klant verantwoordelijk voor locatievergoedingen zoals toegangskosten, parkeren etc. Ook is de klant verantwoordelijk voor het verkrijgen van toegang op deze locaties.


Afspraak verzetten

U kunt éénmalig u afspraak kosteloos verzetten. Hierna kunnen er extra kosten voor inrekening gebracht worden.

 

Annuleren 

Bij een fotoshoot (newborn, loveshoot, ect.) kunt u uiterlijk tot een week voor de gereserveerde datum annuleren, zonder kosten. Wilt u de fotoshoot annuleren in de week zelf, brengt Marleen Schrijver fotografie 50% van de fotoshoot kosten in rekening. 

 

Bij een bruidsreportage geld dat als de opdracht binnen 6 maanden voor de gereserveerde huwelijksdatum wordt geannuleerd word er 25% van de bruidsreportage kosten inrekening worden gebracht. Bij een annulering binnen 3 maanden wordt 50% en binnen 1 maand 75% van de reportage kosten. 

 

Auteursrecht

- Het auteursrecht van de foto berust ten alle tijden bij de fotografe.

- Bij het leveren van de foto's heeft de particuliere klant recht tot reproductie voor eigen gebruik.

- De klant mag de foto's voor privégebruik op social media plaatsen. Hierbij dient ten alle tijden vermeld te worden: Foto's gemaakt door Marleen Schrijver Fotografie naast de vermelding www.marleenschrijverfotografie.nl

- Het is niet toegestaan foto's in te sturen naar fotowedstrijden zonder nadrukkelijke toestemming van de fotograaf.

  

Bewaren bestanden.

De klant is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de foto's. Het is dan ook aan te raden om zelf een aantal kopieën te maken als back-up. Bestanden worden een twee maanden bewaard, vanaf het moment van verzenden.  Het is in een later stadium niet mogelijk om foto's op te eisen.

 

Annulering en/of ziekte Fotograaf

Bij annulering of overmacht van de fotografe wordt u z.s.m. op de hoogte gesteld! U heeft dan de volgende keuze:

 

- U kiest ervoor dat Marleen Schrijver fotografie een andere fotograaf/fotografe voor u regelt, indien mogelijk. Hier kunnen geen rechten en/of garanties aan worden ontleend. (Mocht dit onverwachts ook echt niet lukken valt u automatisch terug op de tweede optie..) Het contract blijft van toepassing. Let wel op dat als u voor deze optie kiest, automatisch akkoord geeft voor het overdragen van het contract en uw persoonsgegevens aan de vervangende fotograaf/fotografe.

 

Ondanks dat Marleen Schrijver fotografie alle vertrouwen heeft in haar collega's kan zij niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele conflicten die zouden kunnen ontstaan, uiteraard gaan we hier niet vanuit.

 

- U kunt er ook voor kiezen het contract te ontbinden. In alle gevallen van schade door afwezigheid van de fotografe, door overziene omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte) is de aansprakelijkheid van de fotografe beperkt tot het terugbetalen van de door de klant betaalde bedrag.

 

- Deze optie is helaas niet in alle situatie's mogelijk! U kiest ervoor om de afspraak, uiteraard geheel kosteloos te verzetten.

 

Privacy en persoonsgegevens

Voor/na elke fotoshoot of kennismakingsgesprek word u gevraagd een contract in te vullen. Hierin word toestemming gevraagd voor het gebruik van de foto's op website, social media, portfolio tentoonstelling en/ of reclamemateriaal.  U bent vrij om deze naar wens in te vullen. Uiteraard word u keuze gerespecteerd. Deze contracten worden voor onbepaalde tijd bewaart in de administratie, ze worden puur gebruikt als bescherming en om misverstanden te voorkomen, zowel voor u als voor Marleen Schrijver fotografie. Stel u heeft met 'Ja' geantwoord en wilt wegens omstandigheden dit toch wijzigen, dan kunt u hier een bericht met reden over sturen naar info@marleenschrijverfotografie.nl. Voor oudere foto's (van 2017 of daarvoor) waarbij een mondeling akkoord is gegeven geld ook dat als u de foto's niet meer online wilt hebben dat u een berichtje moet sturen. Doet u dit niet mag Marleen Schrijver fotografie de foto's gewoon online houden.

 

Persoonlijke gegevenens zoals adres, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres, ect. zullen in geen enkel geval openbaar worden gemaakt of doorgegeven worden aan derden. Met uitzondering word een kopie van de afspraken, contract & persoonsgegevens gedeeld met de vervangende fotograaf . 

 

Onmacht

In alle gevallen van schade door afwezigheid van de fotograaf door onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte, ongeval, ect.) , is de aansprakelijkheid van de fotograaf beperkt tot het terugbetalen van het door de klant betaalde bedrag of eventueel een van de andere opties die vernoemt staan onder de koptekst 'Annulering en/of ziekte Fotograaf.'   Aan de overige opties kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. 

 

Bij diefstal of onverwachts technisch falen van apparatuur gedurende de uitvoering van de opdracht, heeft de klant geen recht op een schadevergoeding of schadeloosstelling.  Uiteraard zal er alles aan gedaan worden om dergelijke situaties  te voorkomen. 

 

Toeslagen

Voor bijzondere data zoals feestdagen en oudjaarsdag geld een toeslag.

 

Disclaimer

Marleen Schrijver fotografie is niet verantwoordelijk voor enige schade die de klant kan lijden. Alle soorten fotografie zijn op uw eigen risico.  Marleen Schrijver fotografie is niet aansprakelijk voor foute of slechte afdrukken van andere partijen.  
 | info@marleenschrijverfotografie.nl | 06 246 244 19 | Nieuw Heeten | Nederland |

©2019 Marleen Schrijver Fotografie